Újabb pofon a Volkswagennek

A Volkswagen felfüggeszti legtöbb modelljének értékesítését Dél-Koreában július 25-től, mivel egyre nagyobb nyomás nehezedik a gyártóra a károsanyag-kibocsátási botrány miatt.

Dél-Korea a legújabb ország, amely arra kényszeríti a gyártót, hogy drasztikus intézkedésekkel javítson a megítélésén, miután beismerte, hogy csalt a károsanyag-kibocsátási teszteken és világszerte mintegy 11 millió autót értékesített a beépített illegális szoftverrel.

„Úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük az érintett modellek értékesítését a kereskedők és vásárlók közötti zavar csökkentésének érdekében” – nyilatkozta a Volkswagen dél-koreai üzletágának szóvivője.

vw_emlema_640

Az intézkedés a július végén vagy augusztus elején esedékes környezetvédelmi minisztériumi felülvizsgálat előtt történt, amelynek keretében visszavonhatják a VW és Audi márka által kínált 32 járműtípus tanúsítványát – ez értékesítési tilalomhoz vezetne. A gyártó várhatóan július 25-én mutatja be az esetet a bíróságon.

A dél-koreai ügyészség múlt hónapban kiadta az első letartóztatási parancsot egy, a kibocsátási botrányba keveredett VW vezető ellen.

Globálisan a vállalat már korábban 16,2 milliárd dollárt tett félre a botrány költségeinek fedezésére, ezen a héten megjelent nyilatkozatukban pedig további 2,2 milliárd dollárt különítettek el ugyanerre a célra.

A Volkswagen értékesítési problémákkal küzd Dél-Koreában, Ázsia második legnagyobb dízelautó piacán. Hivatalos adatok szerint a VW gyártmányú autók eladása 33%-kal csökkent az első félévben, 12.463 értékesített járműre.

A német autómárkák értékesítésének felfutása 2011-ben kezdődött az országban, miután egy szabadkereskedelmi megállapodásnak köszönhetően megszüntették az Európából importált autókra kivetett adókat.

A VW jövő héten esedékes fél éves eredmény beszámolója előtt a honlapján tett előzetes bejelentése szerint a konszern a dízelbotrány következményei ellenére is 7,5 milliárd euró működési eredményt ért el az első fél évben, szemben a tavalyi 6,8 milliárd euróval. Erről bővebben itt olvashat.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »