Nem tudta letenni az esküt a csíki polgármester

Nem küldte ki a bíróság a végzést Ráduly Róbert mandátumának érvényesítéséről, így nem tudta letenni a hivatali esküt a megválasztott csíkszeredai polgármester.

A pénteki önkormányzati alakuló ülésen igazolták a képviselők mandátumait, megszavazták a szakbizottságokat és az alpolgármestereket, Szőke Domokos és Füleki Zoltán személyében. Az alakuló ülésen dönteni kellett arról is, hogy Ráduly beiktatásáig ki látja el a polgármesteri feladatokat.  A testület Szőke Domokos alpolgármestert bízta meg ideiglenesen a polgármesteri hatáskörökkel.

A megválasztott polgármester egy következő ülésen teheti majd le a hivatali esküt, amikor a csíkszeredai bíróság kiküldi a végzést a mandátum érvényesítéséről. Az eset nem egyedülálló: hasonló helyzetben van a balánbányai és a tusnádfürdői hivatal is.

Ráduly Róbert egyébként megjelent az ülésen, de keveset ült, nem várta meg a tanácsosok eskületételét sem.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »