Káosz fenyegeti az EU-t?

Intő jel Brüsszel számára Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból, mely jelzi, fel kell hagyni utasításokon alapuló politikai rendszerrel – jelentette ki Ján Baránek politológus. Minderről az Új Szó számolt be.

„Az EU szervei számára ez egy figyelmeztetés: abba kell hagyniuk az értelmetlen dolgokkal való foglalkozást, nem utasítások mentén, hanem konszenzuálisan kell kormányozni. A brexit precedens, Európát káosz fenyegeti. Ma nem tudjuk megsaccolni, milyen dominóhatást fog kelteni. Lehet, hogy meg tudják állítani, lehet, hogy nem. Az EU-nak, abban a a formában, ahogy megismertük, vége” – mondta Baránek. Baránek szerint a brexit a szlovák európai uniós elnökséget is meghatározza. „Kérdéses, hogy valóban elnökség lesz-e, vagy csak adminisztratív intézkedések végrehajtásává silányul?” – vetette fel az elemző.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »