Magyar alpolgármestere lesz Temesvárnak

A kevesebb mint tíz százalékos magyar lakosságú Temesvárnak magyar alpolgármestere lesz. Ebben szerdán állapodott meg az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Temes megyei szervezete.

A helyi portálok beszámolója szerint a PNL és az RMDSZ megyei vezetői együttműködési megállapodást írtak alá. Ennek értelmében kölcsönösen támogatják egymást Temesvár helyi tanácsában. A megállapodás része, hogy az egyik alpolgármesteri tisztséget Farkas Imre RMDSZ-es tanácsos tölti be. Az egyezséget közös sajtótájékoztatón ismertette Nicolae Robu a PNL és Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei elnöke.

A temesvári városi tanács pénteken tartja alakuló ülését. Az önkormányzati testületben az RMDSZ két mandátumot szerzett a helyhatósági választásokon.

Farkas Imre a választási kampányban hangsúlyozta, hogy Temesvárnak olyan családbarát várossá kell válnia, ahol az önkormányzat prioritásként kezeli a családok jövőjét, az oktatási intézmények fejlesztésével, az oktatás minőségének növelésével és a mindenki számára elérhető gyermekgondozás feltételeinek megteremtésével, valamint a kis- és középvállalkozások támogatásával segítené a fiatalokat.

„Temesvárnak olyan családbarát településsé kell válnia, ahol otthonteremtési programok működnek, a közterületeket családi programok és rendezvények céljára hasznosítják, sportlétesítmények – sporttelepek, úszómedencék – állnak a családok rendelkezésére” – sorolta.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »