Fico: Brexit esetén marad a Jaguar

Nagy-Britannia esetleges kilépése az EU-ból nem lenne hatással a Jaguar Land Rover szlovákiai befektetzésére – állítja Robert Fico kormányfő, az Új Szó beszámolója szerint.

„Ez egy magánjellegű befektetés, nem kell tartani semmitől. Ráadásul olyan kaliberű döntések születtek, hogy innen már nincs visszalépés” – mondta Fico a TA3 mai politikai vitaműsorában.  „Az esetleges kilépés fatális következményekkel járna az EU és Nagy-Britannia számára is” – mondta a Brexitről Fico, hangsúlyozva, hogy bár bizonyos témákban eltérő a véleménye Pozsonynak és Brüsszelnek, Szlovákia létezését továbbra is csak az EU keretében tudja elképzelni. A kormányfő szerint Szlovákiának az EU történetének legnehezebb időszakában kell átvennie az elnökséget. A miniszterelnök beszélt a Bašternák-ügyről is. Elítélte, hogy az ellenzék „hazafias tettként” próbálja beállítani a banki titok megsértését. Állítása szerint Jozef Rajtár (SaS) asszisztense, Filip Rybanič nem csak Robert Kaliňák belügy- és Ján Počiatek volt közlekedésügyi miniszter számláját nézte meg. „Megkérdeztem a bank illetékeseitől, hogyan tudják garantálni, hogy az itt számlát nyitó ügyfeleknek ne kelljen attól tartaniuk, hogy valamilyen félőrült bekapcsolja a számítógépet, és minden számot és átutalásról szóló információt átad a médiának 50 euróért.” Fico a Rybaničra vonatkozó információit a banktól szerezte. A kormányfő ismét kijelentette: ő és a Smer továbbra is megbízik Kaliňákban. „Minden politikusnak, aki vállalkozói háttérrel rendelkezik, megvan a múltja és a kapcsolatai” – tette hozzá. Fico azt is elmondta: addig nem hajlandó kiköltözni a Bonaparte lakáskomplexumban bérelt lakásából, amíg be nem bizonyosodik Bašternák bűnössége.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »