Bugár és Procházka kiállnak Kalinák mellett

Nem kívánják leváltani Robert Kaliňák szlovák belügyminisztert a Híd és a Sieť képviselői – derült ki a pénteken közzétett sajtónyilatkozataikból. Az Új Szó sorait idézzük.

Radoslav Procházka, a Sieť elnöke elmondta: egyáltalán nem bízik Ladislav Bašternákban, de a belügyminiszter leváltására jelen pillanatban nem lát semmilyen indokot, ezért a Sieť nem fogja támogatni azt. Kaliňákban megbízik a Híd is. „Miért ne bízna?” – tette fel a kérdést Bugár Béla pártelnök az ártatlanság vélelmére hivatkozva. Hozzátette: abban a pillanatban, ahogy a nyomozás valamilyen vétségre derít fényt, azonnal lépni kell. Az SaS és az OĽaNO képviselői tegnap terjesztették Andrej Danko házelnök elé a Kaliňák leváltását célzó rendkívüli ülés összehívására tett javaslatukat. Sulíkékon és Matovičékon kívül azt három független képviselő, Simon Zsolt, Miroslav Beblavý és Simona Petrík is aláírta. A TASR információi szerint a házelnök jövő keddre, június 7-re hívja össze az ülést. Az indítvány beterjesztői szerint a belügyminiszter leváltását az teszi indokolttá, hogy – állításuk szerint – Robert Kaliňák miniszteri funkcióját kihasználva megpróbál szőnyeg alá söpörni egy állítólagos adócsalási ügyet, melynek főszereplője egy – az ellenzék szerint több kormányszereplőhöz közel álló – ingatlanvállalkozó, Ladislav Bašternák. Robert Kaliňák tagadja az őt ért vádakat, az állítólagos adócsalási ügyet pedig már korábban kitaláltnak minősítette.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »