Meghaladta a négyezret a belső menekültek száma Kárpátalján

Mostanáig 4059 belső menekült érkezett Kárpátaljára a Krím-félszigetről és a kelet-ukrajnai terrorellenes műveleti övezetből – közölte csütörtökön az ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) Kárpátalja megyei főosztálya.

A hivatal jelentése szerint 2016. június 2-ig Kárpátalján 4059 belső menekült ukrán állampolgár kapott ideiglenes elhelyezést. Közülük 284 fő a Krímből, míg 3775 személy a terrorellenes műveleti területről érkezett. Az ideiglenesen áttelepültek között 1861 munkaképes felnőtt, 1006 gyermek, 1192 rokkant és idős ember található.

A Kárpátaljára érkezett belső menekülteket a hatóságok a napokban szólították fel arra, hogy jelentkezzenek az ukrán nyugdíjalap tartózkodási helyük szerinti kirendeltségén, és kérvényezzék a szociális segély és nyugdíj felvételére jogosító kártyájuk cseréjét olyan bankkártyára, amely – a nyugdíjasok esetében – egyúttal nyugdíjas igazolványként is szolgál majd. Júliustól csak az új kártyával rendelkező menekültek kaphatnak szociális juttatást, valamint nyugdíjat, és kizárólag az Ukrán Állami Takarékbank közvetítésével.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »