Az MPP növelni szeretné polgármesterei számát

A romániai Magyar Polgári Párt (MPP) meg szeretné őrizni, és a lehetőségek szerint növelni szeretné polgármesterei számát a június 5-én tartandó romániai önkormányzati választásokon – nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek Biró Zsolt, a párt elnöke.

“A párt legitimitását az elmúlt négy évben a párt hét polgármestere, választott tisztségviselői adták. Az a cél, hogy a legitimitást megőrizzük, és ha lehet növeljük. Szeretnénk hozzátenni a polgármesteri tisztségeinkhez” – fogalmazott Biró Zsolt.

A pártelnök szerint az MPP mintegy száz települési önkormányzatban és a két székelyföldi megyében állított jelöltlistát, amelyeken több mint ezer név szerepel, és mintegy ötven településen állított polgármesterjelöltet. Emellett Kolozs, Bihar és Maros megyében, ahol az MPP-nek eddig nem sikerült képviselőt bejuttatnia a megyei önkormányzatba, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) listáján indulnak a párt jelöltjei.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »