Észak-Korea bármelyik pillanatban végrehajthatja újabb nukleáris tesztjét

  • Észak-Korea befejezte az ötödik kísérleti atomrobbantás előkészületeit, és bármelyik pillanatban végrehajthatja a robbantást.
  • Nemzetközi szakértők napok óta pedzegetik, hogy Észak-Korea újabb, a vezetésen belüli egységet nyomatékosító tesztre készül.


Észak-Korea befejezte az ötödik kísérleti atomrobbantás előkészületeit, és bármelyik pillanatban végrehajthatja a robbantást – figyelmeztetett Pak Gun Hje dél-koreai elnök kedden.

Ha ez megtörténik, akkor még szigorúbb szankciók és még erőteljesebb nyomásgyakorlás szükséges Phenjannal szemben – mondta el Pak több tucat napilap és hírcsatorna főszerkesztője előtt az elnöki palotában. Pak hozzátette: a phenjani provokációk csak gyorsítják a diktatúra összeomlását.

Nemzetközi szakértők napok óta pedzegetik, hogy Észak-Korea újabb, a vezetésen belüli egységet nyomatékosító tesztre készül a Munkapárt jövő hónap elején esedékes kongresszusa előtt.

Múlt héten Phenjan tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétát jelezve, hogy fittyet hány a nemzetközi szankciókra.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa eddig nem látott szigorral lépett fel Észak-Koreával szemben annak legutóbbi nukleáris kísérleti robbantása és egy nagy hatótávolságú rakéta kilövése miatt.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »