Benyújtották jelentkezésüket az RMDSZ aradi jelöltjei

Hivatalosan is letették jelentkezésüket a június 5-i helyhatósági választásokra a Romániai Magyar Demokrata Szövetség aradi jelöltjei – jelentette be pénteken közleményben az Arad megyei szervezet vezetősége.

Az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje Bognár Levente jelenlegi alpolgármester, a városi szervezet elnöke, aki az alapszabályzat értelmében listavezető is. Az RMDSZ teljes, azaz 29 fős helyi tanácsosi listát is iktatott a városi választási bizottságnál.

„Célunk az érdekképviselet folytonosságának biztosítása, hogy ne nélkülünk szülessenek a bennünket is érintő döntések” – fogalmazott Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-elnök, aki szerint, ha megerősítik helyüket a döntéshozatalban és megtartják pozíciójukat a végrehajtásban, sikerülhet a magyar oktatás, a történelmi magyar egyházak és a magyar kulturális élet támogatása, az aradiak megőrizhetik épített örökségüket, és biztonságban érezheti magát a magyar közösség.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »