Benyújtották jelentkezésüket az RMDSZ aradi jelöltjei

Hivatalosan is letették jelentkezésüket a június 5-i helyhatósági választásokra a Romániai Magyar Demokrata Szövetség aradi jelöltjei – jelentette be pénteken közleményben az Arad megyei szervezet vezetősége.

Az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje Bognár Levente jelenlegi alpolgármester, a városi szervezet elnöke, aki az alapszabályzat értelmében listavezető is. Az RMDSZ teljes, azaz 29 fős helyi tanácsosi listát is iktatott a városi választási bizottságnál.

„Célunk az érdekképviselet folytonosságának biztosítása, hogy ne nélkülünk szülessenek a bennünket is érintő döntések” – fogalmazott Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-elnök, aki szerint, ha megerősítik helyüket a döntéshozatalban és megtartják pozíciójukat a végrehajtásban, sikerülhet a magyar oktatás, a történelmi magyar egyházak és a magyar kulturális élet támogatása, az aradiak megőrizhetik épített örökségüket, és biztonságban érezheti magát a magyar közösség.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »