Boszniában tüntették ki Kiskát

A szlovák köztársasági elnök, Andrej Kiska az európai polgár pecsétje elismerést vehette át hétfőn Bosznia-Hercegovinában, Mostar városában, írja az Új Szó.

A kitüntetést Kiska azért kapta, mert segítette Bosznia-Hercegovinát az Európai Unióba vezető útján. A szlovák elnök a Večernjakov-pecsét nevű díj átadóján kapta az elismerést – értesítette a sajtót az elnöki hivatal sajtóosztálya.

A szlovák államfő, beszédében elmondta, továbbra is támogatni fogja a balkáni állam uniós felvételi eljárását. „Fontos, hogy legyenek önöknek befogadói és támogatói, akik önök mögött állnak, segítenek felülemelkedni a problémákon és a kudarcokon, akik bátorítják önöket, hogy ne adják fel. Önök nincsenek egyedül, és soha nem is lesznek, míg megbecsülik ezt a támogatást”- mondta a mostari beszédében Kiska.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »