Belgium: azonosították a harmadik repülőtéri robbantót

  • Azonosították annak a „terrorkommandónak” a harmadik tagját, amely a hét elején robbantásos merényletet követett el a brüsszeli nemzetközi repülőtéren.
  • A gyanúsítottat már a merényletet követő nyomozás keretében őrizetbe vették.
  • A Le Soir francia nyelvű belga napilap értesülése szerint az a taxisofőr ismerte fel, aki a támadókat a reptérre szállította.


Azonosították annak a „terrorkommandónak” a harmadik tagját, amely a hét elején robbantásos merényletet követett el a brüsszeli nemzetközi repülőtéren – jelentette a belga sajtó szombat délben. A rendőrség Faycal Cheffou néven említi a gyanúsítottat, akit már a merényletet követő nyomozás keretében őrizetbe vettek.

A hatóságok pénteki közleménye szerint a férfit, akit akkor még csak Faycal C.-ként említettek, az ügyészség épülete mellett vették őrizetbe. A közleményben még nem utaltak arra, hogy ez az ember a térfigyelő kamerák felvételein is látható háromfős terrorcsoport „harmadik tagja”, aki sötét kalapot és világos felöltőt viselt a brüsszeli repülőtéren. Két társa – a 24 éves Najim Laachraoui és a 29 éves Ibrahim El-Bakraoui – önmagát is felrobbantotta a keddi merényletben.

A Le Soir francia nyelvű belga napilap értesülése szerint az a taxisofőr ismerte fel, aki a támadókat a reptérre szállította. Az újság korábban rendőri forrásokat idézve azt írta, nagy a valószínűsége annak, hogy Faycal Cheffou volt a harmadik ember. A Le Soir szerint Cheffou volt a kommandó vezetője, illetve ő szervezte be a két másik embert.

Más belga újságok hasonló tartalmú cikkeket közöltek, amelyekben az állt, hogy Cheffou szabadúszó újságíró.

Az Iszlám Állam fegyveresei elleni európai razziák keretében csütörtökön Belgiumban kilenc, Németországban két embert vettek őrizetbe a 31 halálos áldozattal járó brüsszeli merényletek, valamint a 130 halottat követelő tavaly novemberi párizsi terrortámadásokhoz kapcsolódóan.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »