Merkel: a menekülteknek kötelességük beilleszkedni

  • Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szombaton a tartományi választásokat felvezető kampány zárásán beszélt.
  • A legnagyobb tapsot akkor kapta, amikor arról beszélt, hogy nem szabad szőnyeg alá söpörni a külföldiek bűncselekményeit.
  • Merkel szerint a szilveszteri kölni eseméneket követően az az érzés keletkezett, mintha nem lenne szabad beszélni a menekültek által elkövetett bűncselekményekről.
  • Vasárnap Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban tartanak helyi törvényhozási (Landtag-) választást.

A menekültválság kezelésére tervezett EU-Törökország megállapodással kapcsolatban kiemelte: nem érti, miért kell a Törökország által igényelt pénzügyi támogatásról – 6 milliárd euróról – sokat vitázni, hiszen mindenki láthatja, hogy a jelenlegi helyzet sokkal nagyobb költséget okoz, és valószínűleg jobb a menekültek számára ügyük rendezése Törökországgal együttműködve.

Közben Berlinben „Merkelnek mennie kell” címmel tüntetést tartottak a demonstrációról beszámoló Der Tagesspiegel című fővárosi lap besorolása szerint szélsőjobboldali csoportok. Felhívásukra a szervezők várakozásánál többen, mintegy háromezren gyűltek össze.

A szövetségi parlament (Bundestag) több pártja, köztük a CDU, valamint szakszervezetek és egyházak ellentüntetést hirdettek rendeztek, amelyen mintegy ezer ember jelent meg. A rendőrség nagy erőkkel biztosította a demonstrációkat.

Vasárnap Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban tartanak helyi törvényhozási (Landtag-) választást. Az előző vasárnap rendezett Hessen tartományi önkormányzati választás után ez a második alkalom a menekültválság tavaly kora őszi elmélyülése óta, hogy németek milliós nagyságrendben élhetnek választójogukkal. Összesen 12 millióan szavazhatnak, és a legtöbb elemző szerint voksukkal a szövetségi kormány menekültpolitikájáról is véleményt mondanak.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »