Jeb Bush kiszáll az elnökjelöltségért folyó küzdelemből

Befejezi kampányát, kiszáll a republikánusok elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből – jelentette be Jeb Bush volt floridai kormányzó a szombati dél-karolinai előválasztások végleges eredményének kihirdetése előtt.

A politikus családja körében, a dél-karolinai Columbiában, hívei előtt mondott beszédében jelentette be döntését.

„Büszke vagyok a kampányunkra, amelyet országunk újraegyesítése érdekében folytattunk, s amelyben olyan konzervatív politikára tettünk javaslatot, amely még több amerikainak teremtette volna meg a lehetőséget a felemelkedésre és Isten adta lehetőségeinek kiteljesítésére” – mondta a szemmel láthatóan megrendült Jeb Bush. Elcsukló hangon tette hozzá: „Iowa, New Hampshire és Dél-Karolina népe azonban kinyilvánította akaratát, és én ezt valóban tiszteletben tartom”.     Megrendült volt és a könnyeit törölgette a pódiumra lépett felesége, a mexikói születésű Columba Bush is.

A híres politikai dinasztiából származó volt floridai kormányzó a dél-karolinai előválasztáson a negyedik helyen végzett. A visszalépését kommentáló első elemzések kiemelték kampányának tisztességes és visszafogott hangnemét.

MTI

Friss hírek