A hollandoknak nem tetszik az osztrák határzár

Ausztria felszólította Macedóniát, zárja le a görög határát. Hollandia külügyminisztere szerint a helyes megoldás a hatékony ellenőrzés. Négy ország is dolgozik a további határlezárások ellen megoldáson.

„Nagyon valószínű, hogy a következő hónapokban Ausztria eléri befogadóképességének maximumát, ezért meg kell állítania a migránsokat a határain. Tehát Macedóniának is fel kell készülnie arra, hogy ugyanezt megtegye a saját határain” – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szkopjei látogatásán a vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint. Hozzátette: az osztrák lépés hatással lesz Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia további intézkedéseire is.

A holland diplomácia vezetője azt mondta, az érintett EU-tagállamoknak együtt kellene működniük. Hozzátette, Amszterdam Ausztriával, Macedóniával és Görögországgal közösen dolgozik egy „hatékony megoldáson”, hogy elkerüljék az egyoldalú intézkedéseket. Koenders úgy vélte, elkerülhető a dominóeffektus és egy ellenőrizhetetlen helyzet kialakulása is. A külügyminiszter rámutatott, az EU-tagországoknak fokozott védelemben kell részesíteniük a menekültek legsebezhetőbb csoportjait, vagyis a nőket és a gyerekeket. Koenders vasárnap ellátogatott a macedóniai határvárosba, Gyevgyelijába, és a nap folyamán Görögországba utazik, ahol Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel folytat megbeszéléseket. Sokan úgy vélik, hogy dominóhatást váltana ki, ha a térség valamelyik állama lezárná határait a menekültek elől, hiszen egy ilyen forgatókönyv esetén valószínűleg a szomszédos országok is így tennének.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »