Fico nem emeli a nővérek bérét

Robert Fico nem lát okot arra, hogy növelje azon nővérek bérét, akik felmondtak. A nővérek jelezték, hajlandóak visszatérni a kórházakba, ha garantálják nekik, hogy a törvényben előírtnál magasabb fizetést kapnak, írja az Új Szó.

A magasabb bérigényt már korábban is jelezték a nővérek. A kormányfő szerint azonban a béremelést nem lehet megvalósítani, sőt, mint állásfoglalásában írja, egyes szakemberek szerint egy ilyen lépés alkotmányellenes is lehet. A kormányfő csak olyan fizetésemelést tud garantálni, amelyet a már említett törvény is biztosít a nővéreknek. „Ezen feltételek mentén tárgyalhatnak a nővérek a kórházigazgatókkal, de csak a hatályos törvények és a kollektív szerződések szellemében” – mondta a kormányfő.

A nővérek szakszervezeti vezetői kilátásba helyezték, hogy hétfőn egységes szerződésmintákat nyújtanak be az egyes kórházigazgatóknak. A felmondott nővérek egyszerre térnének vissza a kórházakba, ha sikerülne megegyezni alkalmazásuk feltételeiről.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »