Donald Trump válaszul megfenyegette Nagy-Britanniát

Kivonja több millió fontos befektetéseit Skóciából Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns, ha Nagy-Britannia megtiltja beutazását az országba. A kitiltás lehetősége azért merült fel, mert Trump kijelentette, átmenetileg meg kellene tiltani a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba.

David Cameron, a brit miniszterelnök sem hagyta szó nélkül Trump kijelentéseit, úgy reagált, hogy Trump szavai megosztóak ártalmasak és egész egyszerűen helytelenek. Ennek ellenére Cameron szerint Trumpot nem kellene kitiltani az országból. A vitát Trump kitiltása ügyében mindenesetre Theresa May belügyminiszter fogja eldönteni, mindeközben eddig 560 ezren írták alá azt a petíciót, amiben követelik, hogy ne engedjék meg Trump-nak a beutazást.

Trump kiadott egy közleményt, amiben azt írja, a kitiltással veszélyes precendenst termetene a brit kormány és azt üzenné a világnak, hogy Nagy-Britannia ellenzi a szólásszabadságot, továbbá elindegenítené magától  azt több millió amerikai állampolgárt, akik teljes szívükből támogatják Trump-ot.

Ugyanakkor a  közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak harmada támogatja Trump javaslatát. Sőt, 30 állam mindent megtenne azért, hogy megakadályozzák, hogy az Egyesült Államok befogadja azt a 15 ezer szíriai menekültet, akiket Barack Obama akar az országba hozni.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »