Robbanás az isztambuli reptéren: halott is van

  • Robbanás történt az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren szerda hajnalban.
  • Két takarító munkás megsérült, egyikőjük belehalt sérüléseibe.
  • A robbanás oka egyelőre nem ismert
  • A robbanás a Pegasus légitársaság egyik repülőgépén következett be a repülőgép parkolóban, ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy a gépen belül vagy kívül keletkezett.

Robbanás történt az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren szerda hajnalban, két takarító munkás megsérült, egyikőjük belehalt sérüléseibe. A robbanás oka egyelőre nem ismert – közölte a török Pegasus diszkont légitársaság.

A robbanás a Pegasus légitársaság egyik repülőgépén következett be a repülőgép parkolóban, ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy a gépen belül vagy kívül keletkezett.

A fedélzeten nem voltak utasok, csak a két sérüléseket szenvedett takarító. Az egyikőjük a kezén szenvedett sérüléseket, a másik, aki a kórházban később életét vesztette, a fején. A robbanás áldozatát Zehra Yamacnak hívták, a hölgy harminc éves volt.

Az incidens nyomán fegyveres rendőrök lepték el a repülőteret: a bejáratoknál fokozták a biztonsági intézkedéseket, és gépjárműveket kutattak át. Egy rendőrségi helikopter cirkált eközben a repülőtér felett.

A hatóságok a Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren bekövetkezett robbanás hatására fokozták a biztonsági intézkedéseket az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren is, a Habertürk török televíziócsatorna beszámolója szerint ott is ugyanúgy fegyveres rendőrök járőröznek, szúrópróba szerűen kutatnak át gépjárműveket, és helikopterek köröznek a létesítmény felett.

A Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtér üzemeltetője korábban közölte, a történtek nincsenek hatással a repülőgépek menetszerű közlekedésére. A Pegasus honlapján ugyanakkor az szerepel, hogy hét belföldi és egy nemzetközi járatát törölte a nemzetközi repülőtéren.

A hatóságok keresik a robbanás okát, egyelőre nem zárják ki a terrorizmust.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »