A tasnádiakkal konzultál az RMDSZ a menekültállomás létesítéséről

Pár nap alatt 200 tasnádi polgár nyilvánított véleményt a fürdővárosba tervezett menekültközpontról az RMDSZ által indított konzultáció keretében.

Az RMDSZ tasnádi szervezetének önkéntesei kérdőívekkel igyekeznek felkeresni valamennyi tasnádi lakost, a következő napokban a város forgalmasabb pontjain és fontosabb eseményein is megkérdezik az embereket.

„A tasnádiak megértették, hogy ebben az ügyben az RMDSZ nem valaki vagy valakik ellen, hanem a tasnádiak érdekében kíván fellépni” – idézte Pataki Csabát, a Szatmár megyei szervezet elnökét pénteken a szövetség hírlevele.

A politikus szerint a tasnádiak vártnál is nyitottabbak a migránsok fogadására szánt központról indított konzultáció iránt. Emlékeztetett, hogy az RMDSZ elsőként fejezte ki egyet nem értését azzal, hogy a helyiek megkérdezése nélkül döntsenek a migránsközpont létesítéséről Tasnádon, veszélyeztetve a város legfontosabb bevételi forrását, a turizmust.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »