Ficóék szerint meg kell figyelni a muzulmánokat

Peter Pellegrini szerint Robert Fico kormányfő azon kijelentésével, melyet a Szlovákiában tartózkodó muzulmánok megfigyeléséről tett, nincsen semmi baj, írja az Új Szó.

„A muzulmán szót használta. Mi mást mondhatott volna, hogy az eszkimókat fogjuk megfigyelni? Ki kell mondani az igazságot. Az utóbbi évek terrortámadásait az EU-ban iszlamista szélsőségesek szervezték meg” – magyarázta Pellegrini a TA3 hírtelevízió vasárnapi vitaműsorában, hozzátéve: csak hatósági megfigyelés útján tudják elkülöníteni a „jókat” azoktól, akik veszélyesek lehetnek.  A házelnök szerint beigazolódtak Fico kijelentései arról, hogy a menekültek között veszélyes egyének is lehetnek. Hozzátette: az állam elsődleges feladata, hogy megvédje lakosai biztonságát, és ennek érdekében minden eszközt felhasználhat, amelyek adott esetben „kemények” is lehetnek. „Az államnak joga van ehhez. Ha mi biztonságban leszünk, és itthon minden el lesz rendezve, akkor kezdhetünk segítséget nyújtani a körülöttünk élőknek” – fűzte hozzá. Pellegrini vitapartnere Bugár Béla volt, aki bírálta a kormányfő kijelentéseit. „Ha egy közösség megfigyeléséről beszélnek, az nekem olyan, mintha azt mondanák, hogy titeket magyarokat meg kell figyelnünk. Ez a kollektív büntetés elve, a gyanúsakat kell megfigyelni, és nem mindenkit” – hangsúlyozta Bugár.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »