Meghalt Helmut Schmidt

Elhunyt Németország legnépszerűbb kancellárja, Helmut Schmidt. Az egykori szociáldemokrata kancellárt 96. évében, szülővárosában, Hamburgban érte a halál. Egészségi állapota az utóbbi pár napban hirtelen romlott meg.

Helmut Schmidt Willy Brandt utódjaként 1974-től 1982-ig vezette a Német Szövetségi Köztársaságot. Korábban a német SPD parlamenti frakcióját vezette, pénzügy,- és védelmi miniszter is volt. Országos hírnevet az 1962-es hamburgi árvíz idején szerzett magának, amikor polgármesterként sikeresen vezette a mentési akciókat.

Mivel koalíciós partnerével, a liberális FDP-vel nem tudtak megegyezni a költségvetés kapcsán, Helmut Schmidt 1982-ben távozott a kancellári székből. Később a „Die Zeit” hetilap felelős kiadója lett. Helmut Schmidt véleményére az országos politikából való távozása után is sokan adtak, ezt bizonyítja, hogy még 95 évesen is rendszeresen hívták meg különböző beszélgetős műsorokba, hogy fejtse ki véleményét az épp aktuális politikai eseményekkel kapcsolatban.

Kitekintő

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »