Hétvégén csökkent a tüntetési kedv

Szombat este is tüntetések voltak az ország több városában, ám az előző napokhoz képest jóval kevesebben vonultak utcára – derül ki az Agerpres összeállításából.

Bukarestben 2500 ember gyűlt össze az Egyetem téren, negyedannyi, mint péntek este, és tizedannyi, mint kedd este. A fővárosban incidensek is voltak: egy szurkolói csoport egyik tagja fotóriportereket bántalmazott. Kolozsváron is csak néhány száz demonstráló gyűlt össze a Mátyás-szobor előtt. Tüntetések voltak Iași-ban, Temesváron és Szászsebesen is.

A tüntetők a bukaresti tűzvészben elhunyt áldozat hozzátartozóival szolidarizálva a korrupció, a visszaélések ellen tiltakoztak. „Huszonhat éve felváltva loptok”, „Románia sírásói”, „Takarodjatok mindnyájan” feliratokat emeltek a magasba.

Mint ismert, a spontán demonstrációk sorozata amiatt kezdődött kedden este, hogy a politikai vezetők egymásra próbálták hárítani a felelősséget a múlt pénteki bukaresti tűzvészért, amelyben eddig 43-an haltak meg, és több mint 150-en szenvedtek füstmérgezést és súlyos égési sérüléseket. Victor Ponta miniszterelnök a tüntetéshullám nyomására mondott le hivataláról.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »