Rakéta húzott el egy brit repülő mellett Egyiptomban

  • Rakéta haladt el háromszáz méterre egy Londonból az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyre brit turistákat szállító repülőgép mellett.
  • Az eset még augusztusban történt.
  • A brit kormány egy szóvivője szerint azonban nem célzott támadásról volt szó.
  • A beszámolók szerint az utasokat nem is tájékoztatták az incidensről.

Rakéta haladt el háromszáz méterre egy Londonból az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyre brit turistákat szállító repülőgép mellett idén augusztusban, nem sokkal a gép leszállása előtt – vált ismertté szombaton a brit sajtóból. A brit kormány egy szóvivője szerint nem célzott támadásról volt szó.

A brit közlekedési minisztérium a brit Daily Mail napilap kérdésére megerősítette az augusztus 23-án történteket.

A pilóták kikerülési manővereket hajtottak végre és sikerült teljes biztonságban letenniük a gépet – írta a brit sajtó. A beszámolók szerint az utasokat nem tájékoztatták az incidensről.

A Daily Mail által idézett forrás szerint a másodpilóta irányította a gépet a történtek idején, ám a másik pilóta is a kabinban volt és látta a közeledő rakétát. Ő adott utasítást, hogy a repülőgép forduljon balra, és így elkerülje az akkor háromszáz méterre lévő rakétát.

A londoni kormány egy szóvivője az esettel kapcsolatban azt mondta, nem célzott támadásról volt szó. Az eset feltehetően összefüggött az egyiptomi hadseregnek a térségben abban az időben végrehajtott gyakorlatával.

Kitekintő / MTI

Friss hírek