Bukaresti tűzvész: emelkedett a halálos áldozatok száma

Meghalt szombat éjszaka a pénteki bukaresti tűzvész egyik sebesültje a fővárosi Bagdasar Arseni Égéssebészeti Kórházban – közölte vasárnap az intézmény szóvivője, dr. Florin Bica.

Ezzel 28-ra emelkedett a Colectiv nevű klubban bekövetkezett tragédia halálos áldozatainak a száma. Mint ismert, a tűzben 180-an sebesültek meg, közülük 147 személy szorul kórházi kezelésre. Utóbbiak közül soknak válságos az állapota.

A Grigore Alexandrescu Gyermekkórházban öt kiskorút ápolnak, egyikük – egy 15 éves fiú – állapota kritikus, testfelületének 60 százaléka égett meg. Egy másik 15 éves, illetve egy 16 éves kamasz szintén nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, de nincsenek közvetlen életveszélyben – mondta a kórház szóvivője, Raluca Alexandru.

A bukaresti Elias Kórházban hét nagyon súlyos sérültet ápolnak. Mindegyikük állapota válságos. A kórház menedzsere, Doina Dimulescu elmondta, a kórházba tizenöt személyt utaltak be a tűzvész sérültjei közül, többjükön sebészeti beavatkozást hajtottak végre.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »