Elfogadták Nyitra megye jövő évi költségvetését

Jövőre 10,85 millió eurót szánnak beruházásokra Nyitra megye képviselői. A beruházási tervek között közútfelújítás, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, az oktatási, szociális és kulturális intézmények bővítése, illetve korszerűsítése szerepel. Az Új Szó összeállítását idézzük.

„Hosszabb idő után leszögezhető: jövőre a beruházások területi elosztása – az egyes járások lakossági számaránya alapján – kiegyenlített lehet. Jelentős összeg jut a megyétől független szervezetek, intézmények támogatására is” – fogalmazott Farkas Iván képviselő, az MKP megyei frakcióvezetője. A megye területén tevékenykedő Leader-társulások jövőre 250 ezer eurós, a kulturális intézmények 220 ezer eurós támogatást pályázhatnak meg. Sporttevékenységre 220 ezer euró jut, míg az idegenforgalmi aktivitásokra 140 ezer euró. „A megye kiegyenlített költségvetés alapján fog gazdálkodni, a bevételi és a kiadási oldalon egyaránt 154,67 millió eurós végösszeg szerepel” – tette hozzá Farkas Iván.

A testület döntött a megyeháza üresen álló épületszárnyának felújításáról is, ahol a tatarozás után a megyei hivatalt költöztetnék, mely jelenleg a város négy különböző pontján székel. „Az 515 ezer eurós beruházás eredményeként egy tető alá kerülne a megye elnökének hivatala, a képviselői tanácsterem és a teljes megyei hivatal” – mondta a képviselő. Az épületszárny felújítása a meghirdetett közbeszerzés alapján 2012-ben 10 millió euróba került volna, ez a terv azonban meghiúsult. „Most kiderült, hogy a megyei önkormányzat és hivatal összeköltöztetése lényegesen olcsóbban és hatékonyabban is megoldható” – jegyezte meg Farkas Iván.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »