Újabb csempészalagutat fedezett fel a mexikói rendőrség

  • 800 méter hosszú, drogcsempészésre használt alagutat leplezett le a mexikói rendőrség Tijuana és San Diego között.
  • 16 gyanúsítottat vettek őrizetbe, 10 tonna marihuánát pedig lefoglaltak.
  • Számtalan alagút kötheti még össze Mexikót és az Egyesült Államokat.

A mexikói rendőrség egy közel 800 méter hosszú alagutat fedezett fel, melyet feltehetőleg drogcsempészésre használtak. Az alagút a mexikói Tijuanaból indul, és valószínűleg a jelenleg is szökésben lévő „Köpcös” drogbáró, Joaquín „El Chapo” Guzmán kartelljéhez tartozik. A mexikói drogkartell tagjai évek óta csempészték a különböző kábítószereket az alagúton keresztül az Amerikai Egyesült Államokba.

A kommandósok több hetes nyomozás után csaptak le a 10 méter mély alagútban tartózkodó kábítószercsempészekre, akiket egyetlen lövés nélkül sikerült elfogni. A rendőrség elmondta, hogy a rajtaütés során 16 gyanúsítottat vettek őrizetbe és 10 tonna marihuánát foglaltak le.

Az alagút jól felszerelt: világítással és szellőzéssel is rendelkezett, valamint fémgerendák segítségével omlásbiztossá is tették.

A hatóságok még nem erősítették meg, hogy melyik banda használta az alagutat, de egy neve elhallgatását kérő dolgozó elmondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a Sinola-kartell uralta a térséget korábban, így minden bizonnyal Joaquin Guzman és emberei csempészték a kábítószert az alagúton keresztül. „El Chapo” Guzmán drogbáró júliusban szökött meg egy szigorúan örzött börtönből, mely csupán másfél kilométerre volt az alagúttól.

Berbás Péter

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »