Elszabadult indulatok: élve gyújtották fel a polgármestert

Egy nyugat-guatemalai város polgármesterét meglincselte helyiek egy csoportja mivel azt feltételezték, hogy korábban támadást rendelt el legfőbb politikai riválisa ellen – írja a BBC.

Basilio Juracan polgármester vasárnap halt meg, miután megverték és élve felgyújtották Concepcionban, Solola tartományban. A helyiek azt gondolták, a polgármester állt egy korábban elkövetett támadás mögött, amely során két nő meghalt és további öt ember sérült meg.

Guatemala az egyik legerőszakosabb ország Latin-Amerikában, a fegyveres bűncselekmények mindennaposnak számítanak. Ennek ellenére a lincselés még így is szokatlannak számít. 

A múlt hónapban Basilio Juracan legyőzte legnagyobb politikai ellenfelét Lorenzo Sequecet a concepcióni polgármester-választáson. Miután Sequec elvesztette a választást, közpénzzel való visszaéléssel vádolta Juracant, s nyomozást követelt a város pénzügyeivel kapcsolatban. 

Lorenzo Sequec és családtagjai az egyik helyi úton autóztak, amikor egy másik autó hirtelen eléjük vágott. Ismeretlen fegyveresek szálltak ki az autóból és azonnal tüzet nyitottak a politikusra és családjára. A volt polgármesterjelölt 17 éves lánya és 16 éves unokahúga a helyszínen meghalt, Sequec és további négy ember pedig súlyosan megsérült.

Miután a rajtaütés híre elterjedt, dühös lakosok egy csoportja megkereste Juracant, akit a támadás megrendelésével és kitervelésével gyanúsítottak. A politikus több rokonának a házat felgyújtották, majd megtámadták a polgármestert is az otthonában. A támadók kirángatták őt a saját házából, majd megverték, és élve felgyújtották. A rendőrség már túl későn érkezett ahhoz, hogy megmenthesse a polgármestert.

Berbás Péter

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »