Így lehet nyerészkedni a szíriai polgárháborún

  • Tízmillilárd euró értékben születtek megállapodások Szaúd-Arábia és Franciaország között.
  • A francia export évről-évre dinamikusan nő.
  • Fegyvereket, műholdakat, egészségügyi eszközöket adtak el, és francia cégek részt vehetnek a királyság infrastrukturális fejlesztésében is.
  • Hétfőn üzleti fórumot tartottak Rijádban: elemzők további növekedésre számítanak a kétoldalú kereskedelemben.

Franciaország bejelentette, több üzletet is kötött Szaúd-Arábiával, amelyek összesen mintegy tízmilliárd euróra rúgnak, írja az al-Arabiya.

„Franciaország – Szaúd-Arábia: 10 milliárd eurós szerződések”, posztolta Manuel Valls francia miniszterelnök a Twitterre. 

Az üzlet számos szerződést és szándéknyilatkozatokat is magába foglal a két állam között, például harminc járőrhajó iránti szaúdi megrendelést is. A megállapodás kiterjed olyan területekre, mint az energia, az egészségügy, az élelmiszeripar, infrastruktúra vagy a műholdak, jelentette a francia miniszterelnöki hivatal. 

A sikeres megállapodást a harmadik magas rangú állami tisztségviselők részvételével lebonyolított találkozót követően jelentették be. Hétfőn a két állam közti kereskedelmi kapcsolatok mélyítését szorgalmazó üzleti fórumra került sor Szaúd-Arábiában, amelyet a francia miniszterelnök nyitott meg. 

A kétoldalú kereskedelem mértéke Párizs és Rijád között már a 2014-es évben ugrásszerűen növekedett, mostanra azonban a gazdasági és a politikai kapcsolatok még inkább megerősödtek, hangsúlyozzák szakértők. 

Káply Mátyás

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »