Megszüntetik a személyi számot

Szlovákiában a személyi számot egy 10 számjegyű, úgynevezett BIFO-kód válthatja fel a közeljövőben – tájékoztatott a TASR hírügynökség a Hospodárske noviny cikkére hivatkozva. 

A Belügyminisztérium uniós ajánlások alapján készül bevezetni az új kódokat, amelyek az indoklás szerint a személyes adatok nagyobb biztonságát szavatolnák. A jelenlegi személyi számból kiolvasható az illető születési dátuma és neme is. Az új kód semmilyen információt nem hordozna.  A másik probléma a mostani személyi számokkal, hogy azokat ilyen formában csak 2054-ig lehetne használni, mert azt követően a kombinációk ismétlődnének.  A személyi számokat fokozatosan cserélik le, az egész folyamat nagyjából tíz évig fog tartani. A projekt európai uniós támogatásokkal valósul meg, megközelítőleg 8,4 millió euróból.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »