adminisztráció

Újabb jelöltje kosarazta ki Trumpot

Visszalépett az amerikai haditengerészeti miniszteri poszt jelöltje, Philip Bilden. James Mattis védelmi miniszter vasárnap délután közleményben jelentette be a hírt, melyet "személyes okokkal és érdekkonfliktusokból eredő nehézségekkel" magyaráznak.

Read More »

Alakul a Trump-adminisztráció

Az amerikai szenátus hétfőn késő este megszavazta a Trump-adminisztráció pénzügyminiszter-jelöltjét, Steven Mnuchint és egyhangúlag voksolt a veteránügyekért felelős leendő tárcavezető, David Shulkin személyére. Ugyanakkor távozott Michael Flynn, Trump botrányos nemzetbiztonsági tanácsadója.

Read More »

Megszüntetik a személyi számot

Szlovákiában a személyi számot egy 10 számjegyű, úgynevezett BIFO-kód válthatja fel a közeljövőben - tájékoztatott a TASR hírügynökség a Hospodárske noviny cikkére hivatkozva. 

Read More »

Bulgária: elképesztő közigazgatási reform

A kormány decentralizálja a közigazgatást, a minisztériumok vidéki városokba kerülnek. Nagy elégedetlenségre lehet számítani a köztisztviselők körében. A Kitekintő utánajárt mi lehet ennek a lépésnek az indoka.

Read More »

Gyorsítani kellene az egyablakos ügyintézést

Az egyablakos ügyintézési pontok még nem működnek, vagy nem működnek teljesen minden tagállamban. A Bizottság 2011-ben értékeli a belső piaci szolgáltatásokról szóló irányelv gazdaságra gyakorolt hatását és megvalósulását.

Read More »