Latin-Amerika társadalmi kontextusban: sokszínűbb, mint gondolná

Tudták, hogy Santana egyik legnagyobb slágerének eredetije egy magyar zeneszerző műve, és hogy Örkény egyperces novelláinak megvannak a latin-amerikai megfelelői? Ez csak néhány azok közül az érdekességek közül, amelyeket az október elején rendezett latin-amerikai minikonferencián megtudhattak az érdeklődők.

Van, aki azon csodálkozik, hogy még erről a rendezvényről is tudósítok, és van, aki azon, hogy egyáltalán létezik ilyen. Soltész Bélának, Urbán Bálintnak és Zelei Dávidnak köszönhetően létezik. A Fiatal Írók Szövetsége által szervezett, A latin-amerikai kultúra társadalmi kontextusa című kétnapos konferenciája helyszíne a mediterrán hangulatú Ellátó Kert, a pesti bulinegyed egyik kedvelt romkocsmája. Egészen eddig fogalmam sem volt róla, hogy mexikói konyha is működik a hátsó épületben – most legalább megkóstolom az amúgy kiváló csirkés, borjús és avokádós tacót. És hogy mi közünk van nekünk a latin-amerikai kultúrához? – Szarka Károly tudósításából megtudhatjuk.

A cikket ide kattintva, a SzIF Online felületén érhetik el olvasóink.

Café y mate

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »