München megtelt, már csak sátrakban férnek el a menekültek

Sátrakat állítanak fel és az olimpiai csarnokban rendeznek be szükségszállást a menekültek számára Münchenben, miután egy nap alatt becslések szerint 13 ezren érkeztek a városba.

Szombat éjjel müncheni illetékesek – a városba irányuló menekülthullám egy héttel ezelőtti kezdete óta először – azt közölték: nem biztos, hogy minden érkező azonnali elhelyezését meg tudják oldani. Önkéntesek beszámolói szerint néhányan a müncheni főpályaudvaron a földön, hálózsákban töltötték az éjszakát, mások a buszpályaudvaron éjszakáztak.

„Bízunk benne, hogy legalább a legszükségesebb dolgokkal el tudunk látni mindenkit: takarókkal, vízzel, élelemmel” – mondta Marina Lessing, az önkéntesek koordinátora.

Önkéntesek és tűzoltók sátrak felállításához kezdtek hozzá szombat éjjel. Az olimpiai csarnokban a hadsereg közreműködésével megkezdték az előkészületeket szükségszálláshely kialakítására. Miután tábori ágyakból így is túl kevés áll rendelkezésre, a közösségi médián keresztül intéztek felhívást a lakossághoz, hogy adományozzanak matracokat és takarókat.

Dieter Reiter, München főpolgármestere ismét segítségnyújtásra szólította fel a többi német tartományt. Bírálta, hogy noha a helyzet alakulását napok óta előre lehetett látni, Észak-Rajna-Vestfália kivételével más tartomány eddig nem vett át migránsokat Bajorországtól. „Csalódással tölt el, hogy olyan helyzet felé haladunk, amikor azt kell mondanunk: nincs több helyünk az érkező menekülteknek”.

A bajor kormány vasárnap rendkívüli ülést tart, amelyen megvizsgálja a helyzetet és várhatóan további azonnali intézkedéseket hoz.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »