Olcsóbb olajjal számolnak az oroszok

A közeljövőben nem várható, hogy 100 dollár körüli szintre emelkedjen a kőolaj ára – vélte az orosz energiaügyi miniszter pénteken, Alekszandr Novak szerint középtávon 50-60 dollárba kerül majd a kőolaj hordónként, azután pedig 70 dollárba.

Borúlátóbb a Gazprom Nyefty, a Gazprom orosz gázipari cég olajipari leányvállalatának a vezetője. Alekszandr Djukov szerint ugyanis a következő néhány évben 40-50 dolláros olajárra kell felkészülni.

A cégvezető az alacsony olajárért részben az OPEC-et tette felelőssé, amely az év eleje óta napi mintegy 2 millió hordóval növelte a termelését, aminek a hatására napi mintegy 3 millió hordó túlkínálat van a piacon.

Pénteken kora délután a Brent olajfajta hordónkénti ára 50,56 dolláron állt, ugyanúgy, ahogy csütörtök késő este. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára ugyanekkor 10 cent csökkenéssel, 46,55 dollár volt.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »