Ennyibe kerülnek az oroszellenes szankciók

Az Oroszország elleni szankciók mintegy 100 milliárd euró veszteséget okozhatnak az Európai Uniónak, és több mint 2 millió munkahelyet veszélyeztethetnek Európában – összegezte legfrissebb jelentésében a WIFO osztrák gazdaságkutató intézet.

A tanulmányt ismertető Die Welt című német lap emlékeztetett Vlagyimir Putyin orosz államfőnek arra a többszöri figyelmeztetésére, hogy „az Oroszország elleni szankció valójában Európának fog fájni”.

A WIFO szerint az Oroszország elleni gazdasági korlátozó intézkedések legnagyobb vesztese Németország, ahol csaknem félmillió munkahely kerülhet veszélybe. Németország vesztesége elérheti a 27 milliárd eurót, a német gazdasági növekedést pedig 1 százalékkal is lassíthatják a szankciók. Az osztrák gazdaságkutató szerint a lehetséges olasz veszteség több mint 200 ezer munkahely és a GDP 0,9 százaléka, Franciaországban pedig 150 ezer munkahely szűnhet meg, a GDP-növekedés 0,5 százalékkal csökkenhet.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »