Szuperrakétákat vásároltak Putyinék

Összesen negyven új interkontinentális ballisztikus rakétával bővítik az orosz hadsereg nukleáris fegyverarzenálját még idén – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkva közelében rendezett, Hadsereg 2015 nevű nemzetközi haditechnikai fórum megnyitóján, kedden. Azt mondta, hogy az új rakéták a technikailag legfejlettebb rakétavédelmi rendszereken is képesek lesznek áthatolni.

Putyin arról is beszélt, hogy a hadsereg hamarosan megkezdi annak a nagy hatótávolságú radartípusnak a tesztelését, amelynek feladata, hogy nyugati irányban figyelje a légteret.

Emellett a hadsereg más új haditechnikai eszközökkel is bővül, mint például a május 9-i győzelem napi parádén bemutatott új, orosz fejlesztésű Armata harckocsikkal és egyéb páncélozott harci járművekkel.  

Anatolij Antonov orosz védelmiminiszter-helyettes a RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint azt mondta: „az az érzésünk, mintha a kollégáink a NATO tagországokból egy fegyverkezési versenybe hajszolnának bele minket”.

Moszkva hétfőn jelezte, hogy veszélyes következményekkel járhat a NATO keleti szárnyának megerősítése Oroszország határai mentén. Az orosz külügyminisztérium a The New York Times vasárnapi írására reagált, amely szerint a Pentagon elképzelése szerint harckocsikat, tüzérséget és összesen akár ötezer katona felfegyverzéséhez elegendő más nehézfegyverzetet helyeznének el ideiglenesen a Baltikumban (Észtországban, Lettországban, Litvániában), valamint Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és esetleg Magyarországon.

Litvánia és Lengyelország még aznap megerősítette, hogy már tárgyalnak az elképzelés rájuk vonatkozó részének megvalósításáról amerikai szövetségeseikkel.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »