Porosenko támogatja a NATO-t, hogy nehézfegyvereket telepítsen Európába

Az ukrán államfő támogatja az európai biztonsági rendszer reformját, melyről az ENSZ Biztonsági Tanácsán született döntés.

Az ukrán államfő úgy véli, hogy biztonságosabbá válna a világ, ha a NATO nehézfegyvereket telepítene a posztszovjet és posztszocialista országokba, írja a focus.ua. Porosenko erről tegnap, június 15-én beszélt egy interjúban.

Az elnök szerint továbbra is keresni kell a békés diplomáciai rendezés lehetőségeit, és az ENSZ BT-én meghatározott európai biztonsági reform segítségével minden lehetőség adva lesz, hogy megakadályozzanak egy esetleges agressziót az európai kontinensen.

Porosenko úgy fogalmazott, hogy a Krím orosz annektálása és kelet-ukrajnai agressziója felrúgta az addigi ENSZ által meghatározott globális biztonsági rendszert, melyben az egyik legfájóbb pont, hogy ez az ENSZ BT egyik állandó tagjának agressziója következtében történt, mondta az ukrán elnök.

Porosenko egyetért Barack Obama amerikai elnökkel abban, hogy Putyin tetteivel igyekszik újraéleszteni az egykori Szovjetuniót.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »