Nem lesz változás a korrupcióellenes harcban

Az államfőnek nincsenek alkotmányos és törvényes eszközei a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének és a legfelsőbb bíróság elnökének leváltására – közölte csütörtökön Klaus Johannis a szenátus házelnökének keddi nyílt levelére reagálva.

Călin Popescu Tăriceanu levelében arra hivatkozva kérte az államfőtől Laura Codruta Kövesi és Livia Stanciu menesztését, hogy utóbbi feljelentése nyomán fél évig előzetes letartóztatásban tartottak egy nőt, akit utólag jogerősen felmentettek a vádak alól.

Válaszában Johannis azt tanácsolja Tăriceanunak, hogy az ártatlanul fogva tartott nő ügyében forduljon a Legfelsőbb Bírói Tanácshoz (CSM). Ez ugyanis az egyetlen testület, amely felelősségre vonhatja a romániai bírákat és ügyészeket az esetleges mulasztásaikért vagy túlkapásaikért.

A CSM egyébként még szerdán jelezte, hogy kivizsgálják ezt az ügyet.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »