Szabadkára látogatott Baden-Württemberg küldöttsége

Kétnapos vajdasági látogatása keretében a kisbajmoki ipari parkot és vámszabad övezetet tekintette meg a németországi Baden-Württemberg tartomány képviselőházának küldöttsége, Wilfried Klenk elnökkel az élén.

A küldöttséget a Vajdaság AT Képviselőházának Pásztor István elnök vezette delegáció kísérte el. Mint az a látogatók számára is kiderült, a Szabadkán befektető cégek elégedettek az ott tapasztalt körülményekkel, az infrastruktúrával, logisztikával és munkaerővel egyaránt.

Az ipari parkban tett látogatás után a vendégeket Maglai Jenő, Szabadka város polgármestere fogadta a Városházán. Nyilatkozatában a polgármester hangsúlyozta, hogy a külföldi befektetőknek jó tapasztalatuk van Szabadkával kapcsolatban és úgy véli, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy ezeknek a kapcsolatoknak jövője legyen, valamint hogy azok tovább fejlődjenek.

Wilfried Klenk elégedetten nyilatkozott a Szabadkán látottakról, arról beszélt, hogy lenyűgözte őt az, ahogyan a város polgármestere a problémákat és kérdéseket kezeli, és úgy véli, ez lehet a város fejlődésének nyitja.

A vendégek Pásztor Istvánnak, a Tartományi Képviselőház elnökének meghívásából érkeztek Szabadkára.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »