Teherán és Budapest testvérvárosokká váltak

Mohammad Baqer Qalibaf teheráni és Tarlós István budapesti polgármester hétfőn írták alá a megállapodást, adta hírül az IRNA iráni hírügynökség.

Az ünnepélyes ceremónián Teherán polgármestere elmondta, hogy a megállapodás a két állam, kiváltképp a fővárosok közti együttműködés kezdetét jelenti olyan területeken, mint turizmus, kultúra, gazdaság és energia. 

Mohammas Baqer Qalibaf aggodalmát fejezte ki a környezeti károk miatt, amely Teheránban is problémát jelent, és hangsúlyozta, hogy a más nagyvárosokkal való együttműködés, illetve a technológiai ismeretek cseréje révén nagyobb hatékonysággal védhető a környezet. Kiemelte, hogy az önkormányzatok nagyon fontos szerepet játszanak a környezetvédelemben.

A világ nagyvárosaival való kapcsolatok fejlesztése a testvérvárosok keretein belül a teheráni önkormányzat fő prioritásai közé tartozik, mondta Qalibaf polgármester, aki továbbá hangot adott azon véleményének is, miszerint a világ nagyvárosai és fővárosai között szorosabb kapcsolatot kellene kiépíteni.

Qalibaf polgármester Budapestet az egyik fő európai városnak minősítette, amely segítségére lehet Teheránnak az új befektetések és a technológia területén.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere elmondta, hogy Teherán komoly előrelépéseket tett az építkezések és a szállítás területén még a világ legnagyobb városaihoz képest is. A főpolgármester továbbá hangsúlyozta, hogy Teheránnak és Budapestnek számos közös vonása van olyan területeken, mint az energia vagy a kultúra.

„Szorosan együtt fogunk dolgozni a kultúra, a technológia és az energia területén”, mondta Tarlós István.

Káply Mátyás

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »