Nem tüntethetnek a marosvásárhelyi városháza előtt

Nem tüntethet a marosvásárhelyi városháza előtt a polgármesteri hivatalnak alárendelt helyi rendőrség túlkapásai ellen az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) – közölte az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében a párt marosvásárhelyi szervezete.

A tömegrendezvények szervezési részleteit vizsgáló városházi bizottság pénteken „közlekedésrendészeti okokra hivatkozva nem engedélyezte a kért helyszínt, helyette a Ligetet nevezte meg a tüntetés helyszínének” – olvasható az EMNP közleményében.

A bizottságnak a törvény szerint véleményezési jogköre van, amely alapján a polgármester dönt a tömegrendezvények engedélyezéséről vagy betiltásáról. A demonstráció helyszínéül javasolt Liget a városközponttól mintegy két kilométerre van. Az EMNP közölte, a helyszínt nem fogadja el, és a tüntetést elhalasztja.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »