Lakossági fórumokat szervez a marosvásárhelyi RMDSZ

Eddig három lakossági fórumot szervezett az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete. Legutóbb a Kornisa (Párkány) negyed lakóit faggatták a legégetőbb problémáikról.

A fórumnak a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Erzsébet terme adott otthont. A jelenlevők Peti András alpolgármesternek, Soós Zoltán városi önkormányzati képviselőnek és az előválasztások egyik jelöltaspiránsának, valamint Józsa Tibor és Bakos Levente tanácsosoknak, Koreck Mária, szociális ügyekkel foglalkozó városi alelnöknek mondhatták el észrevételeiket.

A problémák között a legtöbbet a közutak, közterületek állapotát emlgették, a járdák, parkok, zöldövezetek mai helyzetét, ahogy a középületek, vagy műemlékjellegű magánépületek állapotáért is kifejezték aggodalmukat. Felmerült a városi költségvetés, a közpénzek elköltése, az alpolgármester arról beszélt, hogy annak ellenére, hogy a római katolikus egyház felajánlotta a Művészeti Líceum épületét megvételre a városnak, az nem tett semmit ennek érdekében.

A mai helyzet pedig az, hogy egyre romlik az ingatlanegyüttes, amelynek egyharmada állami tulajdon, a kétharmada az egyházé. Az egyház méltányos ajánlatot tett, mégsem történt előrelépés ez ügyben. „A szlogenek maradnak, előrelépés nem történik” – hangzott el a beszélgetésen.

A fórum résztvevőit az is érdekelte, hogy mire költi a polgármesteri hivatal a közképénzeket, arra-e, amire valóban kellene, ellenőrizhető-e ez, és kit lehetne felelősségre vonni ez ügyben? Az egyik résztvevő azt is megfogalmazta, hogy ha ma a korrupcióellenes ügyészség, a DNA egy egyszerű lakossági feljelentés alapján vizsgálatot indít, akkor Vásárhely lakosságának is meg kellene fogalmaznia egy feljelentést a polgármester ellen.

„Ha minden marosvásárhelyi lakos ír egy feljelentést, amely szerint nem arra költi a pénzt a polgármester, amire az előirányozták, akkor elindítja az eljárást a DNA?” – tette fel a kérdés az egyik hozzászóló. Többször elhangzott az is, hogy „mit lehetne tenni az érdekében, hogy a polgármester betartsa a törvényt”?, amire több irányból is jött a válasz: „le kell váltani!”.

A lakossági fórumon jelen volt Vass Levente, az RMDSZ városi szervezete úgynevezett belső ellenzékének vezetője is, aki gratulált a szervezetnek, hogy immár a harmadik találkozójánál tart, ugyanakkor azt a kérdést is felvetette, miért nem mozgósították jobban a szervezők az embereket, hogy még többen legyenek a rendezvényen.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »