Lakossági fórumokat szervez a marosvásárhelyi RMDSZ

Eddig három lakossági fórumot szervezett az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete. Legutóbb a Kornisa (Párkány) negyed lakóit faggatták a legégetőbb problémáikról.

A fórumnak a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Erzsébet terme adott otthont. A jelenlevők Peti András alpolgármesternek, Soós Zoltán városi önkormányzati képviselőnek és az előválasztások egyik jelöltaspiránsának, valamint Józsa Tibor és Bakos Levente tanácsosoknak, Koreck Mária, szociális ügyekkel foglalkozó városi alelnöknek mondhatták el észrevételeiket.

A problémák között a legtöbbet a közutak, közterületek állapotát emlgették, a járdák, parkok, zöldövezetek mai helyzetét, ahogy a középületek, vagy műemlékjellegű magánépületek állapotáért is kifejezték aggodalmukat. Felmerült a városi költségvetés, a közpénzek elköltése, az alpolgármester arról beszélt, hogy annak ellenére, hogy a római katolikus egyház felajánlotta a Művészeti Líceum épületét megvételre a városnak, az nem tett semmit ennek érdekében.

A mai helyzet pedig az, hogy egyre romlik az ingatlanegyüttes, amelynek egyharmada állami tulajdon, a kétharmada az egyházé. Az egyház méltányos ajánlatot tett, mégsem történt előrelépés ez ügyben. „A szlogenek maradnak, előrelépés nem történik” – hangzott el a beszélgetésen.

A fórum résztvevőit az is érdekelte, hogy mire költi a polgármesteri hivatal a közképénzeket, arra-e, amire valóban kellene, ellenőrizhető-e ez, és kit lehetne felelősségre vonni ez ügyben? Az egyik résztvevő azt is megfogalmazta, hogy ha ma a korrupcióellenes ügyészség, a DNA egy egyszerű lakossági feljelentés alapján vizsgálatot indít, akkor Vásárhely lakosságának is meg kellene fogalmaznia egy feljelentést a polgármester ellen.

„Ha minden marosvásárhelyi lakos ír egy feljelentést, amely szerint nem arra költi a pénzt a polgármester, amire az előirányozták, akkor elindítja az eljárást a DNA?” – tette fel a kérdés az egyik hozzászóló. Többször elhangzott az is, hogy „mit lehetne tenni az érdekében, hogy a polgármester betartsa a törvényt”?, amire több irányból is jött a válasz: „le kell váltani!”.

A lakossági fórumon jelen volt Vass Levente, az RMDSZ városi szervezete úgynevezett belső ellenzékének vezetője is, aki gratulált a szervezetnek, hogy immár a harmadik találkozójánál tart, ugyanakkor azt a kérdést is felvetette, miért nem mozgósították jobban a szervezők az embereket, hogy még többen legyenek a rendezvényen.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek