Smer-kormányt akarnak az emberek Szlovákiában

Az MVK ügynökség márciusi felmérése szerint a megkérdezettek egyötöde úgy véli, hogy a következő választási időszakban is a Smer egyedüli pártként vezeti majd az országot. Az Új Szó Online cikkét idézzük.

Az MVK ügynökség közvélemény-kutatásban vizsgálta azt, hogy miként látják a 2016-os parlamenti választások utáni helyzetet az emberek. Az 1106 válaszadó 20,5 százaléka gondolta úgy, hogy a Smer egyedül, más párt részvétele nélkül is képes lesz kormányt alakítani a jövő évi parlamenti választásokat követően. A megkérdezettek 15,7 százaléka szerint a KDH-val lépnek szövetségre, míg 4,9 százalékuk vélte úgy, hogy a Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) fog együtt kormányozni a Smer.

A Smer és az Egyszerű Emberek (OĽaNO) együttműködését a válaszadók 2,3 százaléka vélte elképzelhetőnek. Egyéb pártok megjelenését a Smer oldalán 14,9 százalékuk tartja lehetségesnek. A Smer nélküli koalíciós kormányt mindössze a megkérdezettek 7,6 százaléka tippelte. Az egyéb összetételű koalíciók 10,2 százalékot kaptak, a megkérdezettek 7,5 százaléka lényegtelennek tartotta a kérdést, míg 16,2 százalékban voltak azok, akik nem tudtak a témában nyilatkozni.

Az ügynökség arra is kíváncsi volt, hogy milyen koalíciót állítanának össze a válaszadók. A 11,3 százalékuk úgy gondolta, a Smer egyedül is képes az ország vezetésére, 11,2 százalék vélte úgy, hogy a KDH-Smer kapcsolat gyümölcsöző lenne. A Smer és az SNS társulását szerette volna a megkérdezettek 8,5 százaléka, míg az OĽaNO-Smer tengelyt a 3,5 százalékuk. A Smer nélküli kormánykoalíciót a résztvevők 12 százaléka látná szívesen.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »