Katonai hatalomátvételt emlegetnek a brazil tüntetők

Több százezres békés tüntetést szerveztek országszerte március 15-én a kormány körüli korrupciós botrányok elleni tiltakozásul, követelve a Dilma Rousseff brazil elnök elleni impeachment eljárás foganatosítását.

A tüntetők szerint elképzelhetetlen, hogy Rousseff mint az igazgatótanács korábbi elnöke nem volt tisztában a Petrobras állami olajvállalat körüli korrupciós ügyletekkel és politikai zsarolásokkal, amelyek kapcsán több politikust is szabadságvesztésre ítéltek és jelenleg is folyik az ügyészi nyomozás.

A legnagyobb megmozdulásra Sao Paulóban került sor, ahol körülbelül félmillió tüntető vonult az utcákra. A jobboldali tüntetők pedig a katonai diktatúrához hasonlították a brazil Munkáspárt 16 éves regnálását, a párt gazdasági modelljét pedig a venezuelaival azonosították. Egyesek szerint a törvényhozás „túlságosan korrupt egy impeachment-eljárás kezdeményezéséhez, ezért katonai beavatkozásra lenne szükség” Dilma eltávolítása érdekében.

Café y mate

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »