Bemutatta kormányprogramját a román jobbközép ellenzék

Bemutatta kormányprogramját szombaton a román ellenzéki jobbközép erők fúziója nyomán létrejött új Nemzeti Liberális Párt (PNL), amelynek éléről novemberben Klaus Johannist államfővé választották.

Kormányra kerülése esetén a PNL az oktatás, az egészségügy, és a kultúra támogatását tekinti fő feladatának, amihez a gazdaságélénkítő programmal akar költségvetési fedezetet teremteni – mondta a programot ismertető Catalin Predoiu, a PNL miniszterelnök-jelöltje.

Alina Gorghiu és Vasile Blaga, a PNL két társelnöke közölte: a közvitára bocsátott program alapján tárgyalásokat kezdenek minden parlamenti párttal Victor Ponta miniszterelnök Szociáldemokrata Pártjának (PSD) kivételével, hogy új többséget hozzanak létre, amely még a jövőre esedékes törvényhozási választások előtt leválthatja a Ponta-kabinetet.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »