Az Egyesült Államokban készül merényletre az Iszlám Állam

Az FBI arra figyelmeztette a helyi hatóságokat, hogy egy névtelen bejelentés szerint az Iszlám Állam terroristái a Mississippi folyó Memphis-Arkansas hídjának felrobbantására készülnek. Ezen a hídon vezet át a Tennessee és Arkansas államokat összekötő főközlekedési utak egyike.

Chris Allen szóvivő szerint az FBI csupán „fokozott elővigyázatosságra” intette a helyi rendőri szerveket. Hozzátette, hogy „egy alá nem támasztott, névtelen fenyegetésről van szó”, amelynek nyomán az FBI-nak nem sikerült hasznos információkat szereznie.

A Fox13 News memphisi televízió idézte az FBI névtelen bejelentésre hivatkozó figyelmeztetését, amely szerint az Irakban és Szíriában iszlám kalifátust kikiáltó dzsihadista szervezet egy Memphis városában élő embert bízott meg azzal, hogy a terrorcselekmény végrehajtására mozgósítsa az Iszlám Állam egyesült államokbeli sejtjeit.

Sydneyben újabb két embert tartóztattak le

Újabb két embert tartóztattak le Sydneyben annak a nyomozásnak a részeként, amely még az ősszel indult egy terrorista összeesküvés ügyében.

A rendőrség a letartóztatásról egy nappal azután számoltak be, hogy Tony Abbott miniszterelnök újságírók előtt közölte: a múlt heti sydneyi túszdráma után a biztonsági szervek fokozott „terrorista kommunikációt” észleltek.

A letartóztatottak egyikét, egy 20 éves sydneyi férfit terrortámadást megkönnyítő dokumentumok birtoklásával vádolják, míg 21 éves társával szemben ellenőrzési utasítások megsértése a vád.

Nincs konkrét fenyegetés

Michael Phelan, az ausztrál szövetségi rendőrség helyettes főparancsnoka az újságíróknak azt mondta, hogy nincs szó konkrét terrorista fenyegetésről. A letartóztatások annak a terrorellenes műveletnek a részét képezik, amelynek keretében szeptemberben az ország történetének legnagyobb razziáját tartották Sydneyben és Brisbane-ben.

A házkutatások után Tony Abbott kormányfő arról beszélt, hogy az Iszlám Állam szervezetéhez köthető terroristák politikusok és kormányzati épületek megtámadására és véletlenszerűen kiválasztott emberek lefejezésére készültek Ausztráliában.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »