Saját pártjából támadtak az államfőre

Támadást intézett az általa korábban támogatott Klaus Johannis ellen Crin Antonescu. Gyakorlatilag lebunkózta a megválasztott államfőt.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke a megválasztott államfőről (a PNL jelenlegi társelnökéről) a Gândulnak adott keddi interjúban kijelentette: „olyan ember, aki keveset beszél, és annyit gondolkodik, amennyit beszél”.

Crin Antonescu emlékeztetett arra, hogy 2009-ben államfőjelölt volt, és 2014-ben is próbálkozott volna a tisztség elnyerésével, ám végül nemet mondott. Kijelentette, visszalépését csak akkor bánta volna meg, ha Victor Ponta győz a novemberi elnökválasztáson. Megjegyezte, hogy meglepte Klaus Johannis győzelme.

A politikus arról is beszélt, hogy „elszoruló szívvel” szemléli az államfőválasztás utáni eseményeket. Szerinte az emberek túl sok reményt fűznek Klaus Johannishoz. „Meggondolatlanság minden reményünket egyetlen emberbe fektetni. Nem fogja tudni megoldani a társadalom problémáit. Lehet, ezt azért is mondom, mert tudom róla, hogy keveset beszél, és csak annyit gondolkodik, amennyit beszél” – fogalmazott Antonescu.Kijelentette, azt nem állítja, hogy nem lehet megbízni Johannisban. „Csak abban nem vagyok biztos, hogy teljesíteni tudja küldetését. Képtelenség is lenne elvárni tőle, hogy megoldja minden problémánkat. Ha a társadalom ezt várja el tőle, rosszul végződnek a dolgok Romániában” – nyilatkozta a liberális politikus.

Mint ismert, az európai parlamenti választások után Crin Antonescu lemondott a PNL elnöki tisztségéről. A liberálisok megszavazták a fúziót a demokrata-liberálisokkal, és az új ellenzéki pártszövetség Klaus Johannist javasolta államfőjelöltnek. A szász politikus a fúzió révén létrejött „új” PNL társelnöke is egyben. Mivel Klaus Johannist hamarosan beiktatják hivatalába, a párt szerdán új elnököt választ.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »