Borbély: az RMDSZ megszavazhatja az átalakított kormányt

Nem kizárt, hogy bizalmat szavaz az RMDSZ Victor Ponta átalakított kormányának – nyilatkozta szerdán a maszol.ro kérdésére Borbély László politikai alelnök.

Mint ismert, a Szövetségi Képviselők Tanácsa decemberi 13-i ülésén erősíti meg az RMDSZ kilépését a kormányból. Victor Ponta miniszterelnök korábban bejelentette, e dátumot követően kér bizalmat a parlamenttől az átalakított kormányára, amelyben helyet kap majd a Călin Popescu Tăriceanu vezette Liberális Reformista Párt két minisztere is.

„Lehetségesnek látom, hogy bizalmat szavazzunk az átalakított Ponta-kabinetnek. Részben a kormány a mi kilépésünk miatt is alakul át. Emellett úgy látom, hogy most az ellenzéknek nincs is kedve kormányozni. Stabilitásra van szükség” – magyarázta Borbély. Elmondta, az RMDSZ azt szeretné, ha a költségvetés tervezete a romániai magyar közösség igényeit is tükrözné. „Külön figyelmet szánunk az észak-erdélyi autópálya folytatásának finanszírozására” – tette hozzá.

Borbély emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ nem párt, hanem egy nemzeti közösséget képvisel. „Ezért mi nem viselkedhetünk úgy, mint a hagyományos értelemben vett ellenzék. Ellenzékben is tárgyalunk a mindenkori hatalommal. Tovább kéne lépjen a román politikum is azon, hogy csak akkor lehet velünk érdemben tárgyalni, akár kisebbségi jogokról, ha kormányon vagyunk” – fogalmazott a politikai alelnök.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »