Feloszlatja a törvényszék a Magyar Polgári Pártot?

A Magyar Polgári Párt törvényszéki úton történő feloszlatását kérte szombaton a Konzervatív Párt (PC) Kovászna megyei elnöke, Dan Suciu az igazságügyi minisztériumtól, röviddel azután, hogy az MPP az 1918-as román ígéretekre emlékeztető tüntetést szervezett Sepsiszentgyörgyön.

Az Agerpres által idézett politikus azzal érvelt, hogy a párttörvény értelmében feloszlatható az a politikai szervezet, amely két egymást követő parlamenti választáson nem állított jelölteket. „A törvény szerint az MPP-nek már nem kellene léteznie” – fogalmazott Suciu.

A kormányzó koalícióban is résztvevő PC háromszéki elnöke az igazságügyi minisztériumtól és a Kovászna megyei prefektúrától kérte a „törvény alkalmazását”. A sepsiszentgyörgyi tüntetést szerinte nem egy párt, „hanem egzaltált agitátorok egy csoportja” szervezte.

A Magyar Polgári Pártot 2008 januárjában jegyezték be a bíróságon. A párttörvény értelmében valóban feloszlatható az a párt, amely két egymást követő parlamenti választáson nem állít önállóan van egy pártszövetség tagjaként jelölteteket legalább 18 megyében. Az MPP eddig nem állított jelölteket a parlamenti választásokon.

A törvény szerint egy párt feloszlását a legfőbb ügyészség kérésére a bukaresti törvényszék mondja ki.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »