Fej-fej mellett két a román államfőjelölt

Ledolgozta Victor Pontával szembeni hátrányát Klaus Johannis a második elnökválasztási forduló előtt a CCSCC felmérése szerint, amelyet a Brătianu Liberális Intézet rendelt meg.

A stiripesurse.ro által idézett közvélemény-kutatás szerint a két jelölt támogatása egyenlően oszlik meg, 50-50 százalékos. Klaus Johannis bizalmi indexe (38 százalék) magasabb a Victor Pontáénál (36 százalék), a választáson pedig 55 százalékos részvétel várható.

Az 50-50 százalékos eredményt a biztos szavazók körében mérte a CCSCC, ez a minta felét (mintegy 500 fő) jelenti, a hibaküszöb e becslés esetében azonban nagy, 4,3 százalékos. A felmérés november 7-10. között készült 1013 személy telefonos megkérdezésével, a hibaküszöbe 3,1 százalékos.

A korábbi, részben a szociáldemokratákhoz közel álló intézetek által készített felmérések Ponta egyértelmű előnyét mutatták. E felmérések eredményeit csütörtök este Klaus Johannis megkérdőjelezte. A Digi24 televízióban arról beszélt, hogy a megbízható közvélemény-kutatások szerint már csak 1 százalékos a különbség kettejük között.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »