Lemondott a gazdasági miniszter, mert csalással vádolják

Lemondott posztjáról Szlovénia új gazdasági minisztere, Jozef Petrovic, miután a médiában olyan információk jelentek meg, hogy két évvel ezelőtt része volt egy több millió eurós csalásban, amelyet állami pénzekkel követtek el.

Petrovic, aki Miro Cerar miniszterelnök pártjának tagja, a kormányfővel folytatott konzultáció után, péntek este jelentette be döntését.

Hozzátette, hogy nem követett el törvénytelenséget, csak azért mondott le, hogy bizonyítani tudja az ellene felhozott vádak alaptalanságát.

A sajtóban megjelent információk szerint Cerar két évvel ezelőtt igazgatója volt egy, az államnak irodafelszereléseket szállító vállalatnak. A cégnél a korrupcióellenes vizsgálat során csalást állapítottak meg, ugyanis árak rögzítéséről egyezett meg más vállalatokkal, és így eurómilliókkal károsították meg az államot.

Cerar miniszterelnök elfogadta alig egy hónapja hivatalban lévő miniszterének a lemondását, de sajnálatát fejezte ki a távozása miatt. A kormányfő azt is jelezte, hogy bízik Petrovic ártatlanságában.

Jozef Petrovic a második kormánytag, akit a fiatal szlovén kormány néhány napon belül elveszít. Violeta Bulc miniszterelnök-helyettes azért távozott a kabinetből, mert ő lesz az ország új képviselője az Európai Bizottságban Alenka Bratusek volt kormányfő helyett, akit az Európai Parlament képviselői nem találták alkalmasnak erre a feladatra.

Kitekintő / MTI

Friss hírek